ه‍.ش. ۱۳۹۰ خرداد ۷, شنبه

گربه شنی

گربه شنی (نام علمی: Felis margarita) گربه‌سان کوچکی است که در مناطق شن‌زار بیابانی آفریقای شمالی، عربستان، آسیای مرکزی، ایران و پاکستان زندگی می کند.

گربه شنی کمی از گربه‌های خانگی بزرگتر است، سری پهن، گوش بزرگ و دست و پای کوتاه دارد و در کف پنجه‌ها موهای بلند قهوه‌ای یا سیاه دارد که آن‌ها را از گرمای شدید کویر حفظ می‌کند و با پراکندن وزن بدن موجب می‌شود تا به‌خوبی بر روی شن‌های روان حرکت کنند. رنگ موهای پشت زرد، و با نوارها و خال‌های نسبتا تیره، ولی زیر بدن سفید می‌باشد. شنوایی فوق العاده قوی دارند که حتی امواج ماورای صوت ناشی از حرکت جانوران در زیرزمین را هم دریافت می‌کند.
طول سر و تنه به‌طور میانگین ۵۰ سانتی‌متر و دم ۲۸ سانتی‌متر است. ارتفاع بدن در ناحیهٔ شانه ۲۴ تا ۳۰ سانتیمتر و میانگین وزنش ۲٫۷ کیلوگرم است.

اولین تصویر گربه شنی در طبیعت ایران
یک محیط بان زحمت کش و علاقمند به محیط وحش توانست پس از نزدیک به دو سال زحمت توانست در حیات وحش عباس آباد نایین لانه تصویری از «گربه شنی ایرانی» را به ثبت تصویر برساند. این اولین تصویر گربه شنی در طبیعت است که به این روشنی برداشته شده است.






http://choopanan.webphoto.ir/photos/resized-ch149804.jpg

Sahara desert


Sand Cat
Sand Cat
File:Felis margarita 10.jpg
ارسال یک نظر