نیما اکبرپور متولد ششم اسفند 1353 در شهرستان لاهیجان است. تحصیلاتش را در رشته مهندسی کامپیوتر و در گرایش نرمافزار در دانشگاه آزاد لاهیجان به اتمام رسانده است. نوشتن را به طور جدی با وبلاگ نویسی آغاز کرده و در هفتهنامه چلچراغ ادامه داده است. آخرین مسؤولیتی که در این هفتهنامه داشته معاونت سردبیری بود و در چند ماه آخر به عنوان جانشین سردبیر بوده است.
نیما در حال حاضر در شبکه تلویزیونی بیبیسی فارسی به عنوان برنامهساز و مجری برنامه کلیک با موضوع فناوری مشغول به کار است.
سوابق رسانهای:
1- هفته نامه چلچراغ 2- ماهنامه دنیای کامپیوتر و ارتباط 3- خبرگذاری ایسنا 4- نشریه الکترونیک زیگزاگ 5- روزنامه قیام 6- رادیو جوان.
-----------------------------------------------------------------------------------------------
پونه قدوسی:
پونه قدوسی از خانواده ای مذهبی و برادرزاده شهید محراب آیت ا... علی قدوسی است. او هم اکنون مجری برنامه نوبت شما می باشد. او از جمله مجریان پرطرفدار شبکه بی بی سی فارسی می باشد. پوشش جذاب و ظاهر زیبای او در این امر موثر بوده است.
-----------------------------------------------------------------------------------------------
ناجیه غلامی:
در افغانستان از پدری کابلی و مادری هراتی به دنیا آمد.او وقتی سه ساله بود پدر و مادرش به ایران مهاجرت کردند.ناجیه کار رسانه ای خود را در سال 2001 به عنوان خبرنگار بی بی سی فارسی در مشهدشروع کرد. او اولین کسی بود که موفق شد مجوز رسمی خبرنگاری را از دولت ایران جهت کار در بی بی سی اخذ کند.
-----------------------------------------------------------------------------------------------
نادر سلطانپور:
حرفه خبرنگاری را در سال 1997 در برنامه های هفتگی رادیویی کانادایی به نام (Persian Voice ) به عنوان تهیه کننده و گوینده آغاز کرد.در سال 2005 نادر به عنوان تهیه کننده و نویسنده در شبکه Canadian Broadcasting Corporation) CBC) و در برنامه "گزارش جهان"، یکی از پرشنونده ترین برنامه های صبحگاهی بود؛ مشغول به فعالیت شد. نادر در سال 2008 به سرویس خبری بی بی سی فارسی پیوست.
-----------------------------------------------------------------------------------------------
فرناز قاضی زاده:
در ایران در چندین روزنامه با نام های نشاط، یاس نو، و هفته نامه ی زن فعالیت می کرد. او در سال 2000 به عنوان مجری در تلویزیون ایران یک برنامه ی علمی فعالیت میکرد.در سال 2003 فرناز همراه با خانواده اش به هلند مهاجرت کرد و در آنجا به فعالیت در سایت روزآنلاین مشغول شد.او در سال 2003 به عنوان خبرنگار در رادیو بی بی سی منسوب شد و همچنین به تولید برنامه هایی مانند صدای شما و روز هفتم دست زد.
-----------------------------------------------------------------------------------------------
جمال الدین *****:
متولد ولایت بامیان افغانستان می باشد. او کار خود را در سال 2001 در بی بی سی به عنوان روزنامه نگار در مجله ی آسیای مرکزی بی بی سی شروع کرد.او قبل از اینکه در بی بی سی مشغول به کار بشود در هفته نامه ای که برای مهاجرین افغان مقیم مشهد چاپ می شد کار می کرد.جمال الدین همچنین پروژه ای به نام UNHCR را مدیریت می کرد که به تربیت و تعلیم جوانان افغان برای خبرنگار شدن تلاش می کرد.
-----------------------------------------------------------------------------------------------
سیما علی ****:
حرفه خبرنگاری را در سال 1990 با فعالیت در چندین روزنامه و مجله آغاز کرد. او در سال 1993 به عنوان خبرنگار و مجری به رادیو فارسی بی بی سی پیوست. او همچنین به عنوان ویراستار و ساخت برنامه های مستند در رادیو بی بی سی مشغول به کار شد. او بعدها مسئولیت ادیتوری سایت بی بی سی فارسی bbcpersian.com را بر عهده گرفت. در سال 2002 سیما از طرف BBC به افغانستان برده شد تا به تربیت خبرنگاران افغان بپردازد او بعد از دو سال مجدا به لندن برگشت.
-----------------------------------------------------------------------------------------------
مسعود بهنود:
مسعود بهنود زاده 28مردادماه 1332درتهران،نویسنده، روزنامهنگار و فیلمساز ایرانی است. وی کارش را به عنوان روزنامهنگار از سال ۱۳۴۲ شروع کرد. وی آثاری در زمینهٔ سیاست و تاریخ معاصر ایران نگاشتهاست. بهنود به عنوان یک روزنامهنگار در روزنامههایمتفاوتی از جمله آيندگان وتهران مصورکار کردهاست. او بیش از بیست روزنامه و مجله را بنيان نهاده است، که هیچ یک از آنها در حال حاضر منتشر نمیشوند ( با عنايت قاضي مرتضوي و ...).
بهنود در سال ۲۰۰۲ به بریتانیا مهاجرت کرد. او دو فرزند با نامهای بامداد ونيما بهنود- که طراح لباسهای ایرانی است - دارد.او از سال ۱۳۸۱ تاکنون در لندنزندگی میکند. و پس از راه اندازی شبکه تلوزیونی بی بی سی بخش فارسی بااین شبکه مشغول همکاری میباشد. حدود هزار گزارش و دویست برنامه رادیوئی تهیه کردهاست و حدود صد برنامه تلویزیونی و چهل فیلم مستند تلویزیونی هم ساختهاست.
وی پانزده کتاب تألیف کردهاست: 1- از سيدضيا تا بختار 2- 275 روز بازرگان 3-حروف، دو حرف و حرف دیگر 4- اين سه زن :شرح زندگی مریم فیروز، اشرف پهلوی و ایران تیمورتاش 5- کشته شدگان بر سر قدرت 6- از دل گریختهها 7-ضد یاد 8-امینه 9- ما میمانیم 10- گلوله بد است 11- شاید حرف آخر 12- در بند اما سبز 13- خانوم 14- ضد یادها 15- پس از یازده سپتامبر
بهنود هم اكنون در برنامه 60 دقيقه به بررسي روزنامه هاي ايران مي پردازد. مدت زمان برنامه او حدود 5 تا 10 دقيقه مي باشد اما ذوق سرشار و لحن شيرين او اين بخش هرچند كوتاه را بسيار جذاب ساخته است
شبکه Persian Music Channelشبکه موسیقی فارسی زبان می باشد که در سال 2003افتتاح شد.
مرکز این شبکه ابتدا در هلند بود اما پس از مدتی به دوبی منتقل شد.
لوگوی این شبکه ابتدا بر روی ماهواره تله استار 12 قرار گرفت اما پس از انتقال به امارت بر روی ماهوراه هاتبرد روی ایر رفت وهم اکنون از طریق ماهواره تله استار 5 امریکای شمالی را نیز تحت پوشش دارد.
این شبکه اولین وحرفه ای ترین شبکه موزیک در زمان افتتاح وچه بسا در حال حاظر میباشد که به پخش موزیک ویدئو های ایرانی و خارجی با کیفیت عالی می پردازد.
این شبکه با فرمت تصویری SDTV پخش می شود که یکی از بهترین فرمت هاست وهمین مزیت است که این شبکه را از دیگر شبکه ها متمایز میکند.
یکی از نکات جالب این است که این شبکه محدودیت های مذهبی را نیز رعایت میکندودر ایام سوگواری برنامه هایش را قطع میکند.همچنین پس از زلزله بم وحوادث پس از ******** خرداد 88برنامه های خود را به حالت تعلیق دراورد.
پس از افتتاح شبکه های GEM TVوTV PERSIAبرای رقابت با آن ها اقدام به استخدام یک گروه حرفه ای از دوبلور های ایرانی کرد و طی قراردادی با کمپانی MTVبا خرید برنامه هایی معروفینظیر:
برنامه معروف و پرطرفدار Pimp My Ride که از اتومبیل های فرسوده، اتومبیل های مدرن و شگفت انگیز می سازد.
برنامه Punk'd که شخصیت های معروف را با دوربین مخفی دست می اندازد و برنامه دوربین مخفی Boiling Points که مردم را به نقطه جوش می رساند و به اشخاص صبور 100 دلار جایزه می دهد.
درباره مدیریت شبکه PMC:
مدیریت این شبکه بر عهده شخصی به نام آقای کیا می باشدکه یک ایرانی ثروتمند مقیم دبی می باشد که چندی پیش شرکتی را به نام KIAMAX افتتاح کرد.
وی همچنین در پروژه هایی از قبیل تلویزیون PMCmusic ، مجله PMC Magazine ، مجله T3 ، موسسه مالی ضامن، آژانس هواپیمایی کلاب پرشیا، محصولات آرایشی Qmax ، کنسرت های PMCevent وهمچنین مجله گلچین سرمایه گذاری کرده است.
مجله گلچین یکی از ابداعات کیامکس است که آخرین اخبار هنرمندان وسینمای جهان و ایران را به اطلاع شما میرساند.
کیا مکس حدود شش ماه پیش شبکه ای جدید به نام لایو کازینورا بر روی ماهواره هاتبرد افتتاح کرد که قرار بود اولین قمار خانه تلوزیونی ایرانی والبته بین المللی باشد
اما پس از گذشت نزدیک به یک ما از فعالیت خود به دلایل نامعلومی از هتبرد نقل مکان کرد.
اما در جدیدترین اقدام و پس از آمدن فارسی 1 و جذب سریع مخاطبان و(به ویژه خانمها) این بار نیز آقای کیا مدیر PMC احساس خطر کرده و قصد دارد که مانع از کم شدن مخاطبانش شود.برای همین قصد دارد دوباره پیگیر پروژه تاسیس PMC MOVIEشود که دفعه قبل به قول خودش به دلیل تحریمهای آمریکا در نطفه خفه شد!!!!
البته این بار با نام جدید PMC FAMILYکه قرار است به پخش فیلم های هالیودی وفیلم های سینمایی ایرانی وهمچنین سریال های روز دنیا بپردازد.
در همین رابطه TV PERSIAیکی از رقیبان جدی این شبکه نیز اعلام کرده که به زودی شبکه جدید خود در زمینه فیلم وسریال را افتتاح خواهد کرد.
امیدواریم اینبار این مهم تحقق یابد.
امبیسی پرشیا
MBC Persia
امبیسی پرشیا کانال تلویزیونی ماهوارهای رایگانی میباشد که فیلمهای سینمایی متنوع کمدی و اکشن و درام و رمانتیک جهانی را با زبان اصلی و زیرنویس فارسی پخش میکند.
پیشینه
امبیسی پرشیا زیر مجموعهای از مرکز رسانه ای خاورمیانه است که با هدف تحت پوشش قرار دادن خانوادههای ایرانی در روز چهارشنبه9 ژوئیه سال2008برابر 19 تیرماه 1387ساعت یازده و نیم به وقت گرینویچ پخش برنامههای خود را آغاز نمود.
دیدگاه
مازن حايک مدیر کل بازاریابی و روابط عمومی و امور بازرگانی مرکز رسانهای خاورمیانه در رابطه با اهداف تجاری این کانال عقیده دارد: امبیسی پرشیا مجموعه کانالهای پیشتاز ما را غنا خواهد بخشید و این نوآوری هماهنگ با تعهدات ما مبنی بر ارائه بهترینهای جهانی به تماشاگران منطقه است ، لذا براین اساس توجه به بییندگان فارسی زبان بازگو کننده استراتژی ما برای راه اندازی کانالهای ویژه تخصصی است که گروههای سنی و سلیقههای گوناگون را مخاطب قرار خواهد داد تا پاسخگوی سلیقه ها، تقاضاها و انتظارات قشرهای مختلف تماشاگر باشد. ما رضایت گروهای سنی مختلف را جلب خواهیم کرد، چنین اقدامی بعد دیگری به سرگرمیهای خانگی مشاهده کنندگان برنامههای ما خواهد افزود.
دسترسی
فرکانس این کانال روی ماهواره نایل ست وآتلانتیک برد 4در زاویه ۷ درجه غربی ۱۲۳۴۱ عمودی و روی ماهواره عرب ست در زاویه ۲۶ درجه شرقی ۱۱۹۱۹ افقی با سیمبول ریت ۲۷۵۰۰ و ۳/۴ میباشد.
قسمت مدیریت و پشتیبانی ام بی سی پرشیا
مراسم خوردن کیک افتتاحیه شبکه ام بی سی پرشیا
کارکنان ایرانی ام بی سی پرشیا
نگاهی کوتاه به تاریخچه ام بی سی
این سه حرف کلمه اختصاری مرکز پخش رسانه ای خاورمیانه (Middle East Broadcasting Center) می باشد، حروف اختصاری شرکتی که متعلق به ولید بن ابراهیم آل ابراهیم از شاهزادگان آل سعود است؛ شرکتی که هیچ گاه لیست سهامدارانش به طور عمومی منتشر نشده اما همه به وابستگی آن به خاندان سلطنتی آل سعود اشراف دارند.
راه اندازی این شرکت و اولین شبکه آن در سال 1991، اولین شبکه 24 ساعته رایگاه جهان عرب را رقم زد.
در 16 سال گذشته، mbc با برنامه های شبانه روزی و گسترش امپراتوری خود به زبان های دیگر، ضمن کسب تبلیغ های چند ملیتی توانست ساکنان دیگر اقصی نقاط جهان را نیز به خود جذب کند.
به هنگام تاسیس اش، mbc برنامه های سرگرم کننده ی آمریکایی و انگلیسی ای که در خاورمیانه محبوب بودند را نمایش می داد، هم چنین اخبار ساعت 9 شب این شبکه از جمله برنامه های ثابت بینندگان جهان عرب بود.
اما امروزه mbc برنامه های خبری، خانوادگی و سرگرمی مختلفی را به بیش از 150 عرب زبان سرتاسر جهان ارائه می دهد و همزمان نیز امکانات سخت افزاری و نرم افزاری اش جهت تحکیم خود را گسترش داد.
طی چند سال اخیر، mbc با ارائه طیف گسترده ای از جذابیت ها متناسب با سلایق مختلف توانست مخاطب خود را کسب کند.
مقر اصلی این شرکت در مدیا سیتی دوبی قرار دارد و با بیش از 1000 کارمند در سرتاسر جهان مشغول به فعالیت است.
Mbc1 طی سالهای فعالیت خود توانست تا سردمداری تلویزیون های منطقه را با پخش برنامه های مختلف و منحصر بفرد در منطقه بدست آورد.
در پی موفقیت بخش های خبری شبکه mbc1، مدیران آن به این فکر افتادند تا برای نفوذ بیشتر بر جریان خبری، یک شبکه مستقل خبری را تاسیس نمایند.
از این رو در سال 2003، تلویزیو 23 ساعته العربیه تاسیس شد و طی چند ماه به یکی از پرمخاطب ترین منابع خبری تبدیل گردید.
همزمان Mbc2 نیز به پخش 24 ساعته فیلم های هالیوودی با زبان اصلی و زیرنویس عربی ادامه داد و mbc3 نیز برای سرگرمی کودکان بعنوان اولین شبکه کودکان در خاورمیانه تاسیس شد.
شبکه mbc4 نیز که اخیرا دچار تحولات شگرفی شده است نیز تنها به ارائه برنامه های خانوادگی مختص زنان آمریکا با زیرنویس عربی برای زنان عرب می نماید.
هم چنین گروه مستندسازی O3 نیز بعنوان یک گروه مستندساز پیشرو در فستیوال های بین المللی از سوی این گروه تاسیس شد.
رادیو های پانوراما و ام بی سی اف ام نیز از دیگر زیرمجموعه های این کارتل هستند.
گفتنی است، MBC PERSIA اولین شبکه این شرکت برای غیرعرب ها خواهد بود.
جالب توجه است رابرت مورداک، غول رسانه ای آمریکا نیز برای رقابت با MBC2، شبکه FOXMOVIES را راه اندازی کرده است که آن هم به پخش فیلم های هالیوودی با زیرنویس عربی می پردازد، اما تاکنون اقبالی نیافته است.
سایت این شبکه بر خلاف دیگرشبکه های mbcکه می توان لیست فیلم های یک ماه آینده را به همراه توضیحاتی در مورد فیلم مشاهده کرد امکانات قابل توجهی ندارد.
سایت شبکه: http://www.mbcpersia.us/
TV PERSIA
این شبکه یک شبکه فارسی زبان میباشد که اکثر برنامههای آن آهنگ و شوهای تلویزیونی است که ابتدا با نام نیو مکس تی وی فعالیت میکرد اما پس از مدت کوتاهی به تی وی پرشیا تغییر نام داد.
کیفیت تصویری این شبکه نیز در میان دیگر شبکههای فارسی بی نظیر میباشد به طوری که بعد از PMC این شبکه با کیفیت تصویر 3.8 مگابایت در رتبه دوم در میان شبکه های فارسی زبان قرار دارد ولی از لحاظ صدا با کیفیت 260 کیلو بایت در رتبه اول است.
مدیران تلویزیون تی وی پرشیا از راست: وحید امینی، خشایار غیاثی
و شاهین رحیمی
مرکز این شبکه در کشورآلمان و در شهر کلن می باشد و مدیریت این شبکه بر عهده دکترخشایار غیاثی میباشد.اما دراصل این شبکه متعلق به چهار شریک است که همگی در کار برگزاری کنسرت در اروپا و دبی فعالیت میکنند.واز جمله این چهار شریک یکی همین آقای غیاسی و دیگری آقای اخوان (پدر نوید و امیدخواننده)هستند.
اطلاعات و پذیرش تی وی پرشیا
البته به نکته ای که اینجا باید به آن اشاره کرداین است که تمامی شبکه های موزیک فارسی
بدون استثنا برای تامین مالی و تبلیغ برای کنسرت خوانندگان لسانجلسی وکسب پول بیشتر از این راه تاسیس میشوند .
" نگی " مجری تی وی پرشیا که از طرف مدیران
تلویزیون لقب "چهره تی وی پرشیا" گرفته.
به عنوان مثال تی وی پرشیا همیشه با خوانندگانی مثل افشین -هنگامه- ستار-نویدو امید- کامران وهومن و چند خواننده دیگر برای کنسرت قرارداد می بندد و اگر دقت کرده باشید پیشتر آهنگ های همین ها رو پخش میکنند ودر سمت دیگه شبخیز وامیر قاسمی هم خوانندگان ثابت خودشون رو دارند.و خواننده ای که با یکی از این شبکه ها نباشه از قافله عقب می مونه به عنوان مثال گوگوش که با هیچکدام از این شبکه ها رابطه خوبی نداره!! البته این رو نمی دونم که چرا تازگی فارسی 1 فقط از گوگوش آهنگ پخش میکنه!!؟
کامران وهومن در استدیو تی وی پرشیا
پس باید به این موضوع اگاه باشیم که هیچ کدوم از این شبکه ها برای رضای خدا و خدمت به مردم تاسیس نشدن و اساساچیزی هم از برنامه سازی نمی دانند و حتی برنامه ای هم برای ارتقا و بهبود کارشون ندارند.وتمام کارشون خلاصه می شه در پخش آهنگ های تکراری و تبلیغ کنسرت!!
اما به هر حال در این آشفته بازار بعضی از این شبکه ها قابل تحمل تر هستند وتی وی پرشیا یکی از همین شبکه ها ست که نسبتا حرفه ای عمل می کند و با برگزاری مسابقه
next persian star که جوانان ایرانی را با رویای خواننده شدن به دبی می کشاند و توانسته بینندگانی را برای خود دست و پا کند.
همان طور که در بالا اشاره شد مرکز این شبکه در شهر کلن و منطقه هورت قرار دارد.منطقه یا شهرک هورت یکی از دو محل بزرگ رسانه ای کلن است که بخش چشمگیری از تلویزیون ها و شرکت های تولید فیلم در آنجا دفتر و استودیو دارند.
ساختمان نسبتا بزرگ و زیبای تی وی پرشیا با استودیوی بزرگ به همراه جایگاه مخصوص تماشاگران، سالن کنفرانس، بخش پذیرش و اطلاعات و اتاق های متعدد کارکنان همه نشان از یک کار حرفه ای تر است .
بر خلاف دیگر شبکه ها ی فارسی که یک اتاق ویک دوربین به عنوان دفتر و استدیو شبکه می باشد!!
خشایار غیاثی تا کنون چندین بار تاکید کرده که قصد دارد به زودی شبکه دیگری را که مختص پخش فیلم وسریال است را افتتاح کند.ودر این راستا حتی نام شبکه را هم به تی وی پرشیا وان تغییر داده اما تا کنون درباره جزئیات و تاریخ راه اندازی آن صحبتی نکرده است .
شبکه فارسی وان از اواخر تابستان امسال به جمع شبکه های فارسی پیوست.این شبکه برای اولین بار اقدام به پخش منحصرا سریال های خارجی به صورت دوبله فارسی می پردازد.
کیفیت صدا وتصویر این شبکه در حد قابل قبولی می باشد و بر خلاف دیگر شبکه های ماهواره ای فارسی که اقدام به پخش آگهی های بازرگانی طولانی مدت می پردازند در این شبکه خبری از این گونه تبلیغات نیست!!!
و به وضوح می توانیم دریابیم که این شبکه به هیچ عنوان با هدف کسب درامد تاسیس نشده بلکه صاحبان آن به دنبال اهداف دیگری هستند!!
فارسی وان را شاید بتوان بعد از بی بی سی فارسی به عنوان جنجالی ترین شبکه فارسی دانست که واکنش های زیادی را در میان مسئولان ****** اسلامی در پی داشت.به طوری که خبر افتتاح آن در میان تمامی خبرگزاری های دولتی وغیر دولتی -روزنامه هاو... بازتاب وسیعی داشت و طرفداران دولت مدعی شدند که این شبکه قصد ترویج انحرافات جنسی -شیطان پرستی - و از بین بردن بنیان خانواده را دارد
یکی از ایراداتی که به این شبکه وارد بود دوبله ضعیف و درواقع بی روح سریال ها بود که خصوصا در سریال جسور وزیبا به چشم می امد. اما اکنون با گذشت بیش از 3ماه تا حدودی کیفیت دوبله بیشتر شده و شنیده ها نیز حاکی از آن است که فارسی وان قصد دارد تعدادی دوبلور جدید وباتجربه از ایران به خدمت بگیرد.البنه از بدو تاسیس اگهی استخدام دوبلور
در سایت این شبکه موجود می باشد. شما هم اگر در دوبله استعداد دارید حتما یک سری به این سایت و بخش استخدام بزنید!!
مالک اصلی فارسی وان چه کسی است؟
مقر فارسي وان در هنککنگ قرار دارد (از قرار معلوم در يک ساختمان چهار طبقه!) و موسس آن نیز مجموعه رسانهای استار متعلق به نیوزکورپوریشن است.
شرکت موبی همکار شرکتاستار در تولید برنامههای این شبکه است. این شرکت که یک شرکت افغانی در زمینه رسانه است در افغانستان فعالیت می کند و صاحب چندشبکه خصوصی در افغانستان است .ومدیریت آن بر عهده خانواده ****ی که یک خانواده ثروتمند افغانی هستندمی باشد . جالب است بدانید که بیشتر دوبلور های فارسی وان در حال حاضر افغانی هستند وچون مدتی در ایران زندگی کرده اند با لحجه فارسی اشنا هستند.
مالک امپراطوري نیوزکورپریشن هم کسي نيست جز، سزار نبردهاي رسانهاي: «روپرت مرداک».
نیوزوکورپوریشن که اداره مرکزی آن در نیویورک واقع است، علاوه بر رسانههای دیداری و شنیداری، بیش از صد روزنامه و مجله نیز در سراسر جهان منتشر میکند که از آن جمله آنها میتوان به دیلی تلگراف، والاستریت ژورنال، سان، تایمز و ساندی تایمز، نیویورکپست و ... اشاره کرد. مجموعه انتشاراتی داوجونز بورس ایالات متحده نیز تحت تملک این غول رسانهای قرار دارد.
مجموعه فیلمسازی فاکس و شبکههای تلویزیونی فاکس و فاکس نیوز در مالکیت نیوزکورپوریشن است. مجموعه تلویزیونی - خبری اسکای انگلستان نیز متعلق به این شرکت است. سایت شبکهی اجتماعی "مای اسپیس" نیز در تملک این شرکت است.
و اما کمي هم در مورد «کیث روپرت مرداک (یا مرداخ یا مردوخ)، سرمایهدار یهودیالاصل آمریکایی-استرالیایی و صاحب غول رسانه اي نیوز کورپریشن.
کیت روپرت در 11مارس 1931در ملبورن استرالیا به دنیا آمد. پدر روپرت ، سر کیت مرداك ، ناشر روزنامه و مادرش یک یهودی ارتدکس بود اما مرداك هیچ وقت چنین مطالبی را در داستان زندگی خود ابراز نکرد.
پدر مرداك با الیزابت جوی گرین ، دختر روپرت گرین ، در سال 1928 ازدواج کرد که حاصل آن یک پسر، کیت روپرت و 3دختر بود. کیت روپرت بعدها تصمیم می گیرد که از نام اول پدربزرگ مادری اش که یهودی بود، استفاده کند.
سر کیت مرداك ، پدر روپرت از طریق ازدواج با دختر یک خانواده یهودی ثروتمند، یعنی الیزابت جوی گرین ، شهرت و اعتبار زیادی را در جامعه استرالیایی کسب کرد.
در پی این ازدواج ، کیت مرداك از طریق خویشاوندان همسرش ، در کار خود از گزارشگری به مدیریت روزنامه ای انگلیسی ، ارتقاء مقام پیدا کرد.
از آن زمان به بعد او به قدر کافی پول در اختیار داشت که با آن اقتدار و سلطنت یک شوالیه را برای خود در حیطه زیر نفوذ انگلستان بخرد: دو روزنامه در آدلید در جنوب استرالیا و یک ایستگاه رادیویی در یک شهر معدنی دورافتاده.
به گفته ریچارد اچ.کیورتیس ، سردبیر نشریه واشنگتن ریپورت درباره مسایل خاورمیانه: «به دلایلی ، مرداك همیشه سعی داشته این حقیقت را که مادر مومن و معتقدش او را همچون یک یهودی پرورش داد، پنهان کند.»
روپرت در سالیان دهه 1950 دیدارهای منظمی از آمریكا داشت. او با آگاهی و دید ویژهای نسبت به آمریكا بزرگ شده بود و زمانی كه در آكسفورد تحصیل میكرد با پیچیدگیهای «جنگ سرد» دستوپنجه نرم كرد و اذعان می داشت زمان آن رسیده كه موقعیت آمریكا را به عنوان یك قدرت فائقه جهانی به رسمیت بشناسیم. مرداک به زودی دلباخته آمریكا به ویژه شهر «نیویورك» شد. او که كار خود را با مالكیت یك روزنامه كوچك در «ملبورن» استرالیا شروع كرد، پس از مدت كوتاهی توانست یك امپراتوری رسانهای را پایهگذاری كند.
هیچ نظری موجود نیست:
ارسال یک نظر